Bokshandschoen voor jouw favoriete vechtsport

bokshandschoen

Als je voor het eerst gaat boksen of kickboksen dan heb je een stel goede bokshandschoenen nodig en die kunnen aan de behoorlijk prijzige kant zijn. Veel beginnelingen kiezen dan ook voor een goedkope bokshandschoen. Niet echt een goede keuze, want je kent vast de uitdrukking wel ‘goedkoop is duurkoop.’ En ik kan alleen maar beamen dat het in werkelijkheid echt zo is, want de kwaliteit van goedkope bokshandschoenen is gewoon een stuk minder dan die van de wat duurdere bokshandschoen. Is het dan onmogelijk om bokshandschoenen te kopen die goedkoop, maar toch van hoogwaardige kwaliteit zijn? Het antwoord is simpel, nee het is niet onmogelijk. Je moet alleen de weg weten.

Wat je moet weten over een goede bokshandschoen

Er zijn twee verschillende soorten bokshandschoenen, de bokshandschoen die gemaakt is van kunstleer en bokshandschoenen die vervaardigd zijn uit echt leder. De goedkoopste bokshandschoenen zijn van kunstleer gemaakt en eigenlijk kun je het wel raden: kunstleer is kwalitatief minder dan leder. Kunstleren bokshandschoenen gaan sneller stuk, maar ze gaan ook al heel snel rimpelen. Het kunstleer zit dan niet strak meer om de bokshandschoen getrokken. Dat kan heel vervelend zijn tijdens het boksen en dat kan je plezier in je vechtsport verminderen.

Wil jij optimaal van het boksen of kickboksen kunnen genieten? Schaf dan leren bokshandschoenen aan, daar heb je echt het langst plezier van.

De juiste maat bokshandschoen kiezen

Een ander belangrijk onderdeel bij bokshandschoenen kopen is de maat. Zorg ervoor dat de bokshandschoen goed past. Hij mag niet te klein zijn, maar ook niet te groot, want dat werkt helemaal niet. Onder je bokshandschoenen draag je altijd bandages. Het is belangrijk als je bokshandschoenen gaat passen, dat je deze bandages aan hebt. Heb je dat niet dan loop je het risico een te kleine bokshandschoen te kopen.

het aanbrengen van bandages

Je boksleraar kan je adviseren in de maat bokshandschoen die jij nodig hebt. Hij/zij weet precies welke OZ maat voor jou geschikt is. Vraag aan je trainer of je bokshandschoenen mag passen en uitproberen. Kun je niet passen, dan is er altijd nog een speciale maattabel:

Gewicht            Type               OZ
<55 kg                  Kinderen          6 OZ 55-65 kg               Jeugd               8 OZ 65-75 kg               Vrouwen         10 OZ 75-85 kg               Mannen           12 OZ 85-95 kg               Mannen           14 OZ >95 kg                  Mannen           16 OZ

Bokshandschoen soorten

Als je alleen maar aan sparring doet, dan heb je eigenlijk maar één paar bokshandschoenen nodig. Speel je ook wedstrijden dan heb je daar andere speciale bokshandschoenen voor nodig. Echter wedstrijdhandschoenen moeten wel aan bepaalde voorschriften voldoen. Zo zijn ze lichter, kleiner en worden ze vooraf gekeurd.

Je kunt bokshandschoenen kopen met klittenband of met veters. De bokshandschoen met veters geeft meer stabiliteit, maar is behoorlijk lastig om zelf dicht te knopen. Voor een goede bescherming van je handen is het ook aan te raden om bandages te dragen, zo loop je minder snel blessures op.

Je kunt bokshandschoenen kopen in allerlei kleuren. Voor kinderen zijn er speciale kinder bokshandschoenen te koop. Meisjes, kicken vaak helemaal op roze kinderbokshandschoenen, maar ook sommige vrouwen vinden roze een schitterende kleur.

roze bokshandschoen

Houd je bokshandschoen altijd fris

Bokshandschoenen die je leent bij de sportvereniging kunnen behoorlijk stinken. Ze gaan van hand naar hand en er wordt behoorlijk in gezweten.  Die geur kan je nog heel lang bij blijven en waarschijnlijk neem jij jezelf voor dat jouw bokshandschoenen niet zo gaan ruiken. Maar wat kan jij eraan doen om je handschoenen fris te houden? Voor fris ruikende handschoenen zijn een aantal hulpmiddeltjes.

Gebruik altijd bandages

Het is altijd aan te raden om bandages te dragen. Bandages nemen namelijk het zweet op. Was na elke training de bandages uit, zodat ze weer fris ruiken. Maar bandages hebben ook nog een ander voordeel, je kunt namelijk een betere vuist maken en daardoor harder slaan.

Een bokshandschoen moeten drogen

Laat nooit je bokshandschoenen in je sporttas zitten. Zweet moet namelijk verdampen, laat dus je bokshandschoenen drogen aan de lucht. Hierdoor gaan je handschoenen langer mee.

Het gebruik van een geurspray

Zweet jij extreem dan kun je een speciale geurspray gebruiken. Deze heeft een heerlijk frisse mint geur en doodt bacteriën. Je hoeft maar een klein beetje spray te gebruiken om weer frisse bokshandschoenen te krijgen.

Droogtrommel doekjes gebruiken

Als je dit leest denk je misschien wel, die is  gek. Maar echt droogtrommel doekjes werken optimaal. Droogtrommel doekjes hebben verschillende geuren. Leg zo’n geurig droogtrommel doekje in je handschoen en na een paar uur ruikt jouw bokshandschoen weer lekker fris.

Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn om je bokshandschoenen fris te houden. De goedkoopste manier is het gebruik van bandages en het aan de lucht laten drogen. Een setje bandages koop je al voor minder dan 10 euro. Je hebt dus maar eenmalig last van aanschafkosten en je kunt er jaren mee doen.

Bokshandschoenen van hoge kwaliteit koop je hier >>>

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Artikelweetjes.nl - Alle rechten voorbehouden.