Percent duurzame energie in 2020 valt aanzienlijk tegen

Duurzame energie 2020
Foto: wikipedia.org
Nederland zal het streven van 16% duurzame energie in 2020 niet behalen, Nederland zal maximaal tot 11 – 12% komen. Dit is aangegeven door André Jurjus, directeur van de branchevereniging Energie-Nederland. Op basis van verschillende argumenten geeft hij aan dat het in ons land een kwestie van ‘aanmodderen’ zal worden. Hij is van mening dat we in Nederland te maken hebben met een overschot aan interne kritiek, om nadien 100% achter duurzame energie te gaan staan en daar net als in Duitsland op een noeste wijze aan te gaan werken.

Investeringen van energiemaatschappijen

Overigens is bijvoorbeeld de VS hard op weg om brandstofautonoom te worden en zorgt Duitsland er tijdens de piekuren voor dat er erg veel groene energie in Europa voorradig is. Deze aspecten zorgen er voor de energieleveranciers voor dat het lastig is om een winstgevende investering te doen in nieuwe energiecentrales. In plaats daarvan hebben zij genoeg problemen met het interessant houden van de bestaande centrales. Wat dat betreft hoeven we vanuit die hoek in ieder geval weinig investeringen te verwachten, zeker niet op het terrein van de duurzame energie waar we naar op zoek zijn.

Tijd en steunvlak ontbreken

Daarbij geeft de directeur van Energie-Nederland aan dat de tijd gelimiteerd is en we te maken hebben met een tekort aan steunvlak. In Nederland zijn we er nog niet allemaal van overtuigd dat we hoog in moeten zetten op duurzame energie. Des te langer het duurt voordat we tot dit inzicht komen, hoe minder tijd er is om toe te werken naar de 16% zoals de regering dit als een streven heeft bepaald. Als alternatief daarop zullen we tot max 12% duurzame energie komen, dit is een verdrievoudiging van het aantal dat we momenteel opwekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Artikelweetjes.nl - Alle rechten voorbehouden.