06 nummers raken op; help!

06 nummers raken op

Providers moeten minder scheutig zijn met het uitgeven van 06 nummers. Volgens toezichthouder ACM, dreigen de 06 nummers op te raken. Van de 60 miljoen uitgegeven nummers zijn er al ruim 54,6 miljoen in gebruik. Dat is veel, maar het zou voldoende moeten als je kijkt naar de groei van het aantal mobiele telefoons. Maar kijkend naar het snel groeiende aantal op internet aangesloten apparaten, kan er een probleem ontstaan.

Toename applicaties met 06 nummers

Een doorsnee gezin van vier personen had in 2012 gemiddeld 8 apparaten die op internet waren aangesloten, zoals een smartphone, tablet, laptop, maar ook een gameconsole en modem. In 2017 zal dit aantal gemiddeld 24 apparaten bevatten in een gezin met hetzelfde aantal personen.

Er wordt van uitgegaan dat dit aantal in 2022 zelfs zal zijn opgelopen naar 50 apparaten, want werkelijk alles gaat tegenwoordig online. Er komen televisies, e-readers, maar dat niet alleen. De gezondheidsdevices, de auto-alarmsystemen, de slimme elektriciteitsmeter en zelfs verlichting gaan in de toekomst via internet.

De Autoriteit Consument en Markt hebben deze toename al jaren geleden gezien en daarom zijn er voor deze applicaties het 097 nummer in het leven geroepen. Echter nu blijkt dat de providers zich over het algemeen niet aan deze regels houden en nog steeds 06 nummers voor deze toepassingen uitgeven, met het gevolg dat het aantal beschikbare 06 nummers in gedrang komt. Vooral providers als KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 zouden beter moeten opletten.

Schadelijk voor de economie

Het is absoluut niet goed voor onze economie als de 06 nummers opraken. Als providers zich aan de 097 nummers regeling houden, dan zou er geen extra geld uitgegeven hoeven te worden voor omnummering. Eerder werden 9-cijferige telefoonnummers omgenummerd naar 10-cijferig. Als de 06 nummers opraken, moeten de telefoonnummers omgenummerd worden van 10 naar 11-cijferig en dat kost bergen met geld. Slecht voor de economie dus.

Het ACM gaat dan ook de providers meer in de gaten houden en erop letten dat er meer 097 nummers worden toegepast door de providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Artikelweetjes.nl - Alle rechten voorbehouden.