Carbid

Carbid brokken
Wie heeft er niet van gehoord? Carbid is ook wel bekend als carbit, karbiet of carbuur. In de volksmond noemen we het echter vaak gewoon carbid. Wat is het, waar komt het vandaan en wat kun je er allemaal nog meer mee doen dan alleen, waar de meeste mensen carbid van kennen, het melkbusschieten? Dat ga ik je in deze blog vertellen.

De oorsprong

2 mei 1892
Tijdens het zoeken naar een economische manier om aluminium te maken ontdekt de Canadese uitvinder Thomas L. Wilson bij toeval het proces voor het maken van calciumcarbide. Hij ontdekte dat dat reageert met water. De eerste calciumcarbide fabriek werd opgericht in Canada door James Turner Morehead en was in bedrijf van 1894 tot 1896. Na de ontdekking van carbide en de oprichting van de fabriek kostte het zeer weinig tijd om deze explosieve stof over de hele wereld bekend te doen maken.

Wat is carbid?

CaC2 (scheikundige formule)
Dat is een steenachtig materiaal en het word gemaakt door cokes en gebrande kalk samen te smelten. Deze twee worden in een elektrische oven opeenstapelt, laag voor laag en dan worden de cokes en kalk met behulp van elektriciteit samen versmolten. Er ontstaat een soort kortsluiting als het ware. Het nieuw versmolten materiaal noemt men dan Calcium Carbide. Iedere verkoper die beweert dat zijn product uit een goede carbidmijn komt, vertelt je dus eigenlijk een verkoopverhaaltje. Het is namelijk geen kant en klaar te verkrijgen natuurproduct.

Wat kun je er allemaal mee doen?

De meeste mensen weten wel dat calciumcarbide voornamelijk gebruikt wordt met oud en nieuw, om met melkbussen mee te knallen. Dit wordt ook weer steeds populairder en wordt ook vaker in andere delen van het land gebruikt dan alleen in het noorden en oosten. Het product word ook gebruikt om beter staal te krijgen met behulp van de hoogovens. Carbid maakt het staal zuiverder en ontdoet het van verontreinigingen. Tegenwoordig word carbid ook steeds meer gebruikt om bepaalde ongedierte te verjagen, denk hierbij aan mollen, woelmuizen en woelratten. Al deze dieren kun je diervriendelijk verjagen met carbid.

Waar kun je het krijgen?

Heb je een vaste leverancier? Of weet je een adresje waar je carbid kunt kopen? Ieder heeft zo zijn eigen maniertjes om aan carbid te komen. Je kunt natuurlijk ook gewoon online carbid bestellen. Dit gaat heel vlot en makkelijk en vaak heb je het de volgende dag al in huis. Wat wil je nog meer? Vaak heb je ook nog het voordeel dat hoe grotere partij carbid je koopt, des te meer korting je krijgt. Een win-win situatie dus!

Hier vind je een voordelig carbid adresje >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Artikelweetjes.nl - Alle rechten voorbehouden.